Diána
11 °C
22 °C

Pápán és környékén 17-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.08.05. 21:26 Módosítva: 2020.08.05. 21:55

Kedden 6 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Pápán, 3-at pedig a város környékén, szerdán már 17 igazolt esetről számolt be Áldozó Tamás polgármester. Folyik a kontaktkutatás, számos teszt még kiértékelés alatt van, írja az Info Pápa.

Az egyik óvodában rendkívüli intézkedéseket vezettek be, miután az egyik óvónőnél igazolták a vírus jelenlétét. Az óvodát bezárták, fertőtlenítik az intézményt.

Miután az óvónő a múlt héten részt vett egy értekezleten, ahol több óvodai vezető és óvónő is ott volt, valamennyien karanténban vannak. Karanténba helyezték azt a 20 óvodást is, akik az intézményben voltak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester
Dr. Áldozó Tamás polgármester
Fotó: Pápa Városi Televízió

A Teveli úti otthonházból elküldött minták közül egy ápolt esetében pozitív lett a minta. Az idős férfi tünetmentes, de elővigyázatosságból az ajkai kórházba szállították.  A többi ápolt és dolgozó tesztje negatív lett.  

A pápai kórházban látogatási tilalmat vezettek be.

A városvezető szerint az az észszerű, ha helyben döntenek az egyes korlátozások bevezetéséről. A járványügy álláspontja szerint addig kezelhető a probléma, amíg kontaktkutatással követhető a vírus terjedése. A szakemberek szerint Pápán ez még így van.