Borkai: Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta

2020.08.11. 09:07
A szexbotrányba keveredett volt győri polgármester visszavonult birtokára és köszöni, jól van.

A világtól elvonultan él, őstermelőként dolgozik a birtokán Borkai Zsolt (54) volt győri polgármester, aki tíz hónap után – megtörve a csendet – otthonában, a Győrhöz tartozó Bácsán fogadta a Blikket.

Hogy néz ki a volt politikus?

A szexbotránya miatt lemondott városvezető papucsban, pólóban és rikító rövidnadrágban, kölyöktacskója oldalán nyitott ajtót, kisimult arca arról árulkodott, mintha teljesen elengedte volna az országos botránnyal tarkított múltját.

Mit csinál mostanában?

„Őstermelő vagyok, az időm nagy részét ott töltöm, vannak birkáim, lovaim, csirkéim, folyamatosan foglalkozni kell velük. Korán reggel kelek, megetetem az állatokat, de szőlőt is termesztek, a metszéstől a permetezésig mindent én csinálok, mondta.” 

Hogy summázza a történteket?

„Azt hiszem, a sportolói múltam miatt tudtam ezt túlélni, de nem hiányzik már a közélet, teszem a dolgom, az élet megy tovább” – summázta a történteket.

Változott-e a magánélete?

„A feleségemmel újra kellett írnunk a kapcsolatunkat, de hála istennek, ő is vevő volt rá. Jól megvagyok a bőrömben, de ehhez kellett a család nagy segítsége és összezárása is. Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk” – mondta a Blikknek.

2019 októberében Az ördög ügyvédje című blogon olyan képek és videók jelentek meg Borkai Zsoltról, amelyeken Győr fideszes polgármestere egy jachton rendezett szexpartin vesz részt barátaival, üzlettársaival. A blog szerzője korrupcióval is megvádolta a polgármestert, de bizonyítékokat nem közölt.

A botrány ellenére 2019. október 13-án Borkai Zsoltot ismét megválasztották polgármesternek. 644 szavazat különbséggel győzte le az ellenzéki összefogás jelöltjét, Glázer Tímeát. 2019. november 6-án Borkai Zsolt bejelentette, hogy a győri közgyűlés alakuló ülése után lemond polgármesteri tisztségéről.  • Tippek
  • Bankszámla