Vilhelmina
8 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Megfertőződött a háziorvos asszisztense Pilisborosjenőn, ez további 125 embert érinthet

2020.08.11. 22:25 Módosítva: 2020.08.11. 22:27

A pilisborosjenői háziorvos és az asszisztense is házi karanténban vannak, miután kiderült, az asszisztens koronavírus fertőzött, írja a hvg.hu. A gyorstesztet a háziorvoson is elvégezték, ez negatív lett.

Tömöri Balázs, a község polgármestere azt mondta a lapnak, további 125 embert érinthet a fertőzés, akik az elmúlt időszakban a rendelőben jártak. Őket levélben értesítették arról, hogy fertőzött az asszisztens, illetve megkérték őket, maradjanak ők is házi karanténban, ne érintkezzenek másokkal és figyeljék magukon az esetlegesen felbukkanó tüneteket. A napokban az ÁNTSZ is felkeresheti őket kontaktkutatás céljából.

A polgármester szerint kis esély van arra, hogy a páciensek is megfertőződtek, mert kevés időt töltöttek a fertőzött személy közelében. Egyelőre nem tudnak arról, hogy más is hatósági karanténba került volna. A rendelőt kedden ózongenerátorral fertőtlenítették. 

Kovács Levente telefonon azt mondta a hvg.hu-nak, az ő gyorstesztje negatív volt, de augusztus 20-ig házi karanténban marad. Ez idő alatt a betegek telefonon továbbra is elérik, ha személyes ellátásra lenne szükség, átirányítja őket máshoz.