Hatósági házi karanténba került az újfehértói polgármester

2020.08.12. 13:07

Néhány napja hatósági házi karanténba került egy újfehértói önkormányzati helyiségben rendezett magánrendezvény összes résztvevője, miután az eseményen részt vett egy igazolt koronavírus-fertőzött személy. A polgármester, Hosszú József szerdán arról számolt be a Facebookján: noha a rendezvényen ő nem vett részt, tárgyalt olyan személlyel, akinek pozitív lett a tesztje.

Ma reggel értesített a Népegészségügyi Főosztály, hogy egy olyan személynek, akivel a múlt héten tárgyaltam pozitív lett a koronavírus tesztje. Én nem vettem részt az augusztus 1-jei rendezvényen, munka során kerültünk kontaktba múlt hét elején. Nem beteg vagyok és tüneteim sincsenek, de házi karantént ír elő a jogszabály. Azokra, akik velem kapcsolatba kerültek, nem vonatkozik semmi előírás, mivel ők nem koronavírusos beteggel kerültek kapcsolatba, csak kontaktszeméllyel

– írta. Hozzátette: családjával eddig is betartottak minden intézkedést, arra pedig, hogy előbb-utóbb ő is érintett lesz, számítani lehetett, mivel sok emberrel van kapcsolatban. „Már eddig is rengeteg rosszindulatot kaptunk családommal ok nélkül, megkérem a negatívan megnyilvánulókat saját oldalukon tegyék meg! Vigyázzanak/vigyázzatok Magatokra!” – fűzte hozzá.