Minden választókerületben közös jelöltet indít az ellenzék a Fidesz ellen 2022-ben

HUSZ5308
2020.08.13. 19:40

A magyar ellenzéki pártok csütörtök este bejelentették: pártelnökeik ("meghallva a választóik akaratát") megkezdték a hivatalos egyeztetéseket a 2022-es országgyűlési választásra való felkészülésre.

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közleménye szerint a pártelnökök már az első, csütörtöki találkozójukon kinyilvánították azon szándékukat, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a hatalom jelöltjével szemben, győzelem esetén pedig a közösen elfogadott program és elvek alapján kívánnak együtt kormányozni.

"A pártelnökök megállapodtak abban, hogy az ország érdekében közös programot alkotnak, és az egyéni képviselőjelöltek kiválasztásánál a tárgyalásos út mellett az előválasztás intézményét is legitim eszköznek tekintik" – áll az ellenzék csütörtök esti közleményében.

Az ellenzéki tájékoztatás szerint a pártelnökök döntöttek arról is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tiszaújvárosi székhelyű 6-os választókerületben a jobbikos Bíró Lászlót indítják Koncz Zsófia, azaz a motorbalesetben nemrég meghalt fideszes képviselő, Koncz Ferenc lánya ellen az október 11-i időközi választáson.

Borítókép: Huszti István / Index