Fideszesek kezdeményezték Simonka György kizárását

2020.08.13. 09:47

Simonka György kizárását kezdeményezi a pártból Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök. Szerinte a többek közt költségvetési csalással vádolt országgyűlési képviselő súlyosan árt a Fidesz–MPSZ jó hírének, illetve nem tájékoztatta a helyi szervezet elnökségét az ellene indított büntetőeljárásról – írta a Magyar Narancs.

Az augusztus 10-én kelt kizárási javaslatban azt írják, hogy „Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára”.

Azt is hozzátették, hogy azokat a Fidesz-tagokat, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárták, így mára szervezetük nagyon meggyengült.

Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét.

2016 decemberében derült ki, hogy Simonka ellen nyomozás folyik. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. Az előkészítő ülést idén januárban tartották