Szolidaritást vállalt Karácsony és a Fővárosi Önkormányzat a belarusz tüntetőkkel

2020.08.17. 23:11 Módosítva: 2020.08.17. 23:19

Nagyrabecsülésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a belarusz tüntetőknek, akik a karhatalom erőszakos fellépésével is dacolva állnak ki a demokráciáért, a szabadságért.

– olvasható Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében.  A fővárosi önkormányzat fehérrel és pirossal világította ki a Lánchidat, utalva ezzel a Lukasenko-rezsim ellen tüntetők által használt zászlók színére. 

Világraszóló gazság történt Fehéroroszországban. Aljas színjátékot rendeztek a választásokból, sárba tiporva ezzel az állampolgárok demokratikus jogait, majd meghamisítva az eredményt, a valódi győztest elzavarták. Márpedig hazugságra és csalásra építeni egy hatalmat, az egyik legnagyobb bűn, amit politikus elkövethet.

– olvasható Karácsony bejegyzésében, aki hozzáteszi, hogy Budapest vezetése támogatását és együttérzését fejezi ki a belarusz néppel, ezért a Lánchíd díszkivilágítása ma estétől a tüntetők által használt hagyományos fehérorosz lobogó színeibe, azaz fehérbe és pirosba öltözik.

Nagyrabecsülésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a belarusz tüntetőknek, akik a karhatalom erőszakos fellépésével is...

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 17. August 2020

мы з вамі стаім!

– "Veletek vagyunk!", zárta a bejegyzést a főpolgármester, Karácsony Gergely. Rajta kívül a közleményt aláírták: