Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

A honvédelmi miniszter szerint a légvédelmi rakétarendszerünk megérett a cserére

2020.08.17. 08:54

A jelenlegi légvédelmi rakétarendszer több mint 40 éves, megérett a cserére - mondta a honvédelmi miniszter hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Azt MTI azt írja, hogy Benkő Tibort annak kapcsán kérdezték, hogy múlt szerdán David Cornsteinnel, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszer-komponenseket a Magyar Honvédség. Közölte: elsőként a rakétákat szerzik be, az indítóállvány, illetve a lokátor beszerzéséről még tárgyalnak. A miniszter hangsúlyozta: nemcsak Magyarország gondolja úgy, hogy fegyverkezni kell, hanem a NATO is, de a nemzeti érdek az elsődleges.

Múlt héten írtunk arról, hogy a Magyar Honvédség az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert. A mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá augusztus 12-én Budapesten  • Vennék
  • Hírek