Újabb magyar halálos áldozata van a koronavírusnak, 24 újabb fertőzöttet találtak

2020.08.18. 09:43

Meghalt egy idős, krónikus beteg, és huszonnéggyel, 4970-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

– közölte kedd reggel az illetékes kormányzati portál.

A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma ezzel összesen 609-re nőtt, 3631-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 730, Magyarországon eddig összesen 383 411 tesztet végeztek el.

Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti.

Kórházban 60 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen, 8098-an vannak hatósági házi karanténban.

A kormány figyelmezteti a lakosságot, hogy

a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Emlékeztetnek arra, hogy a beutazási korlátozásokat a további szigorítások elkerülésére vezették be. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk (ennek betartását a rendőrség ellenőrzi). Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe.

Az utóbbi időben az új fertőzések többsége ugyanis arra vezethető vissza, hogy többen, akik észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.