Jusztina
12 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Négyszáz helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

DKRCS20200817002
2020.08.18. 09:21

Főleg a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét a hétfői vihar miatt, de több helyen vezetékeket is leszakított a viharos szél.

– összegezte a hétfő délutáni, kora esti vihar tapasztalatait az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel az MTI-nek. Az OKF közleménye szerint mintegy négyszáz helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

A legtöbb beavatkozás Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében volt, de a fővárosban is többször riasztották a tűzoltókat a viharos szél és a felhőszakadás miatt. Vas megyében, Kenéz településen egy lakóház tetejét rongálta meg a viharos szél, az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint senki ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék azt a 112-es segélyhívón.

És hogy milyen időre kell számítani kedden?

Az Időkép szerint egy hidegfront hatására gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen valószínű zápor, zivatar, főként délen, délkeleten kell felhőszakadásra számítani. A szél több helyen élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Délután 23-30 fok valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Borítókép: Személyautó halad a heves zápor után esővízzel borított győri Mónus Illés utcában 2020. augusztus 17-én. MTI/Krizsán Csaba