Napos, felhős, zivataros idővel búcsúzik a rövid hét

2020.08.19. 06:28

Az ország nagyobb részén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk helyenként záporral, zivatarral. Ugyanakkor elsősorban az északkeleti, keleti megyékben a felhőzet csak lassan kezd el szakadozni, gomolyosodni, és arrafelé jóval nagyobb számban várható további eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szelet élénk, több helyen erős lökések kísérik – írta a Met.hu.

Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között lesz, de a felhős északkeleti tájakon csupán 21, 22 fok várható. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

A csütörtökkel induló hosszú hétvégére szárazabb, napsütéses idő várható.

A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú – legenyhébb fokozatú – figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán a Dunántúlon csak néhol, míg keleten elszórtan várhatók zivatarok elsősorban intenzív esőzéssel, többnyire 10-30 milliméternyi csapadékkal, de átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég sem zárható ki.