Nyakláncot rabolt a Váci utcában, autó alatt találták meg

2020.08.22. 07:41

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 18-án 16 óra 26 perckor egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy Budapest V. kerületében, egy Váci utcai lakóépület lépcsőházában egy idős nő segítségért kiabál, hogy kirabolták. A bejelentő azt is elmondta, hogy az idős nő a lépcsőn fekszik és mellőle egy ismeretlen férfi sietősen távozott.

A házból menekülő férfit többen is látták, akik azonnal utánamentek. Többször próbálták a feltételezett elkövetőt visszatartani, de mivel nem jártak sikerrel, telefonon folyamatosan tájékoztatták a rendőrséget a támadó férfi útvonaláról.

A belvárosi járőrök a kapott információk alapján H. Tiborra a Magyar utcában egy kocsi alatt megbújva találtak rá. A 34 éves budapesti férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, ruházatát átvizsgálták, azonban a nő nyaklánca már nem volt nála.

H. Tibor a menekülés közben a nyakláncot egy virágtartóba dobta, míg a nála lévő bicskát egy parkoló autó tetejére tette. A szemtanúk segítségével a rendőrök az aranyláncot és a bicskát is megtalálták.

A járőrök a férfit elfogását követően a kerületi rendőrkapitányságra előállították, a nyakláncot a rendőrök az idős sértettnek visszaadták.

(Police.hu)