Szijjártó szerint a jachtozás családi vakáció volt, ami a magánélet része

2020.08.25. 10:57 Módosítva: 2020.08.25. 11:04

Először reagált arra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy az Átlátszó olyan képeket hozott róla nyilvánosságra, amelyeken Szíjj László üzletember luxusjachtján nyaral. A hvg.hu tudósítása szerint Szijjártó a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén azt mondta, hogy a megjelent írások sértik az igazságérzetét.

Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő 100 százalék

– mondta. Azonban szerinte ez a családi életére és a családi vakációjára nem vonatkozik, és arra kér mindenkit, hogy ezt tartsák tiszteletben. 

Szijjártó a jachtozásról: Az életem egy nyitott könyv

Szijjártó most megmagyarázhatja,mit keresett egy milliárdos jachtján

Gepostet von HVG am Dienstag, 25. August 2020

Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom

– mondta Szijjártó, aki azt is elárulta, hogy a családja mellett a barátai is vele voltak a jachton. Amikor arról kérdezték, hogy miért az állami beruházásokon gyakran nyerő, Mészáros Lőrinc bizalmasaként ismert Szíjj László hajóján nyaralt, Szijjártó azt mondta, hogy a "családi vakáció a magánélet része". Arra a kérdésre, hogy miből fizette ki a jachtot, nem válaszolt.