Jusztina
12 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek a férfival szemben, aki gumibottal verte, rugdosta az élettársát

2020.08.25. 09:10

Az Esztergomi Járási Ügyészségkapcsolati erőszak bűntette és zaklatás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát, egy alkalommal gumibottal ütlegelte, egy alkalommal azért törte el a kezét, mert nem volt elégedett a vacsorával, egy alkalommal azért verte meg, mert nem volt otthon elég alkohol, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi ittas állapotban rendszeresen veszekedett élettársával, és szidalmazta őt, illetve azzal fenyegette, hogy elvágja a torkát. A férfi 2018-ban négyszer bántalmazta élettársát, akit szeptember 1-én tokodi otthonukban gumibottal vert meg, majd a földre került nőt meg is rugdosta. Az elkövető 2018. október 7-én nem volt elégedett a vacsorával, ezért a nőt az ágyra szorította, és az ujjait feszegette, továbbá azzal fenyegette meg, hogy elvágja a nyakát, ha feljelentést tesz. A sértettnek ekkor bal kézcsonttörése keletkezett. A férfi 2018. október 25-én azért veszekedett élettársával, mert mire hazaért, nem volt elegendő alkohol otthon. Ekkor a férfi felpofozta a nőt, aki félelmében a konyhaasztal alá bújt. Később a férfi egy ajtólapot csapott rá a sértettre, aki az udvarra is követte a férfit, hogy kibékítse, azonban a férfi egy halkiemelőháló nyelével fejen ütötte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.