Koronavírusos Trócsányi László fideszes EP-képviselő is

2020.08.28. 12:41

Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében. A Fidesz EP-képviselője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: jelenleg hatósági karanténban van, megtette a szükséges óvintézkedéseket és közreműködik a vizsgálatok elvégzésében. Munkáját gyógyulásáig pedig itthonról folytatja.

Közben Hende Csaba és Nacsa Lőrinc, a Fidesz és a KDNP két országgyűlési képviselője is házi karanténba került, miután találkoztak a koronavírusos Hollik Istvánnal. A Fidesz-frakció közleménye szerint mind Hendének, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének, mind pedig a KDNP frakciószóvivői posztját betöltő Nacsának negatív lett a tesztje.

Több kormánytag, köztük Gulyás Gergely, Orbán Balázs, Varga Judit, Kovács Zoltán, Dömötör Csaba, Farkas Örs is azután került karanténba, hogy részt vettek egy hétvégi magánrendezvényen, ahol találkoztak a később koronavírussal diagnosztizált Hollik Istvánnal.

Hollik tagja volt a Tranzit szervezőbizottságának is, miatta kellett elhalasztani a rendezvényt, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott volna.

A Demokratikus Koalíció (DK) eközben azt követeli a kormánytól, hogy, hogy hozza nyilvánosságra azoknak a politikusoknak a teljes listáját és programját, akik esetleg megfertőződhettek koronavírussal a kérdéses rendezvényen – mondta Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője pénteken a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.