Látogatási tilalmat rendeltek el két nyíregyházi bentlakásos idősotthonban

2020.08.28. 13:05

Péntektől látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ két, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyén – közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel. Mint közleményükben írták, a visszavonásig elrendelt korlátozások a Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai otthonokat érintik.

A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az intézmény által meghatározott időszakban – kedd délelőttönként és csütörtök délutánonként – adhatják át az intézmény munkatársainak a családtagnak szánt élelmiszereket és egyéb személyes tárgyakat tartalmazó csomagokat. A kapcsolattartást a korábban már bevált módon, telefonon, illetve videotelefon-hívással biztosítják.

Kivételként súlyos állapotú ellátottat egy nagykorú, egészséges személy látogathat, aki minden esetben köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, fertőtlenítőszeres kézmosási lehetőséget és kézfertőtlenítő szert az intézmény biztosít. A szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani, a látogatás rendjét pedig az intézmény határozza meg – olvasható a városháza közleményében.