Több fővárosi fenntartású idősotthon vezet be szigorításokat a járványhelyzet miatt

2020.08.28. 16:42 Módosítva: 2020.08.28. 17:07

További három fővárosi fenntartású idősotthon vezet be szigorításokat koronavírus okozta járványveszély miatt, legutóbb a Pesti Úti Idősek Otthonában rendeltek el látogatási és kijárási tilalmat augusztus 19-étől, írja az MTI.

A Fővárosi Operatív Törzs pénteki ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban: az Alacska úti Idősek Otthonában, a Halom Utcai Idősek Otthonában és a Szombathelyi Idősek Otthonában.

Azt írták, egyik fővárosi intézményben sincs jelenleg aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a nagyszámú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését az idősotthonokban.

A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester fenntartói utasításának betartását. Az intézmények több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkeznek, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra – olvasható a közleményben.

(MTI)  • Tippek
  • Biztosítás