Debrecenben nem lesz több gólyatábor

2020.08.31. 18:48
Bár az egyetem megtartotta a gólyatábor első, és második turnusát is, az egyetem hallgatói önkormányzata bejelentette, hogy a harmadik turnust lefújják.

Nem tartja meg harmadik gólyatáborát a Debreceni Egyetem (DE), helyette bentlakásos információs és beiratkozási napokra várják a leendő hallgatókat – közölte a DE hallgatói önkormányzatának sajtóirodája az MTI megkeresésére. 

Közleményükben kiemelték, hogy az intézmény eddig megtartott két gólyatáborában nem volt koronavírusos megbetegedés, a szervezők mindenkit csak kikérdezéses és írásos nyilatkozat, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés után engedtek be, valamint minden résztvevőnek biztosítottak szájmaszkot. Az utolsó, augusztus 26-án véget ért medikus gólyatábor bezárása után, 

az elmúlt hét végén azonban arról értesültek, hogy egy résztvevő teszteredménye pozitív lett, ezért döntöttek amellett, hogy a harmadik turnust lefújják.

A leendő hallgatókat kis létszámú csoportokban készítik fel az egyetemi évekre – közölték, hozzátéve: a strandolás, bulik, vetélkedők idén elmaradnak.