Nem fogadnak látogatókat a kórházak, hosszú a látogatási tilalmat bevezető intézmények listája

2020.08.31. 16:23 Módosítva: 2020.08.31. 17:54
Az intézkedés kedd reggel hat órától visszavonásig érvényes.

Miután napról-napra emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma, teljes látogatási tilalmat vezet be valamennyi tagkórházában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház — közölte az intézmény hétfőn.

Az intézkedés a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat és annak Sóstói úti telephelyét, illetve a nagykállói, a fehérgyarmati, a mátészalkai és a vásárosnaményi tagkórházak összes gyógyító osztályát érinti.

Ugyanígy látogatási tilalmat rendelt el a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház is.

Közölték továbbá, hogy az intézménybe csak előszűrés után lehet belépni, kísérő pedig csak indokolt esetben — például a beteg gyermek szülője — mehet be. A kórház területére gépjárművel nem lehet behajtani, a mozgásukban korlátozott betegek közlekedését a kórház betegszállító szolgálata és betegvezetői segíti.

A járóbeteg-ellátás kórházi belépési pontjai változatlan rendben működnek.

Látogatási tilalmat rendel el továbbá a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház is, összes telephelyére és betegellátó osztályára szeptember 1-jétől visszavonásig. Ugyanígy tett a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház vezetősége is.

Augusztus 29-től a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is látogatási tilalom van érvényben, augusztus 28. péntektől pedig a fővárosi Szent János Kórházba sem mehetnek látogatók. 

A koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is látogatási tilalmat rendelt el több telephelyén, valamint a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba se mehetnek látogatók, miután két betegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért látogatási tilalmat vezettek be augusztus 26-tól.