Tüntetést szerveznek hétfő estére a színművészetis hallgatók

2020.08.31. 09:10

Utcabállal egybekötött demonstrációt tartanak augusztus 31-én hétfőn este 19 órától a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény Vas utcai épülete előtt. 

Gyere és ünnepeld velünk az elmúlt 155 évet!  Ki tudja, mit hoz a holnap.

- írják a szervezők az esemény  Facebook-oldalán . A tüntetést az egyetem modellváltásának előestéjére időzítették, szeptember 1-től ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem egy alapítvány irányítása alá kerül, amelynek élére Vidnyánszky Attilát  nevezte ki  a fenntartó minisztérium a hallgatók és az intézmény vezetésének  tiltakozása ellenére

A szervező diákok szerint eddig egyetlen szakmai érv sem hangzott el az egyetem átalakításának sürgőssége mellett, valamint azt is sérelmezik, hogy az intézmény így egy olyan alapítvány irányítása alá kerül, amelyen keresztül az Orbán- kormány teljhatalmat gyakorolhat a SZFE felett.

Kapcsolódó

Most tényleg a Fidesz kezére kerül a Színművészeti?

Hetek óta forrnak az indulatok a Színház- és Filmművészeti Egyetem tervezett átalakítása miatt, nap mint nap jelennek meg új tiltakozó nyilatkozatok. De mi a probléma a modellváltással, és tényleg kell-e félni tőle?

Az esemény leírásából kiderül az is, hogy a  demonstráción szolidaritásukat kifejező zenekarok lépnek majd fel, emellett pedig felszólalnak a színház- és filmszakma jeles képviselői, valamint az egyetem hallgatói is.