Budapest XI. kerülete saját költségen újra tesztelte az óvodai és bölcsődei dolgozókat

2020.09.01. 11:44 Módosítva: 2020.09.01. 11:56

Újbuda számára kiemelten fontos az óvodások és bölcsődések biztonságos évkezdése éppen ezért saját költségén újra tesztelte fővárosi kerület minden, az igazgatása alá tartozó óvoda és bölcsőde munkatársát a kerület önkormányzata - olvasható a XI. kerület önkormányzatának Facebook-oldalán

Az intézkedéssel szeptember 1-én kezdődő tanítási időszakban is kizárólag negatív koronavírus-teszttel rendelkező dolgozók kezdhették meg a munkát, a gyermekek és saját egészségük érdekében. A dolgozók tesztelését semmilyen szabály, előírás nem követeli meg, egész egyszerűen az önkormányzat megpróbálja a tőle telhető maximumot biztosítani – tájékoztat róla a kerületi vezetés.

Kapcsolódó

Élőben az iskolakezdésről

Szeptember 1-én 1,2 millió diák kezdte meg a tanévet Magyarország 3000 oktatási intézményében. A koronavírus jelentette fenyegetés csak az egyik új kihívás lesz, a most életbe lépő Nemzeti Alaptanterv és a iskolaőrök mellett.

Újbuda önkormányzata összesen 820 kisgyermeknevelő, óvodapedagógus és dajka, továbbá technikai munkatárs COVID szűrését végezete el a mai napon indult tanévkezdés előtt és a továbbiakban is folyamatosan tesztelik majd a dolgozóikat.