Egy gödöllői bárban botokkal dobálták a vendégeket, miközben karókkal ütötték őket

2020.09.01. 11:45 Módosítva: 2020.09.01. 11:46
A támadókat elfogta a rendőrség, a gyanú szerint három valkói férfi randalírozott a Pest megyei városban.

A Gödöllőn történt nem mindennapi rendbontásról a rendőrség adott tájékoztatást a saját portálján a police.hu-n. A beszámolóból kiderült, hogy augusztus 28-án este 23 óra körül érkezett a bejelentés a városi kapitányságra, miszerint az egyik szórakozóhelyén egy társaság több embert karókkal, botokkal bántalmazott. 

A gyanú szerint a három fiatal férfi mulatozni indult a bárba, ott azonban néhány kör elfogyasztása után a csapat egyik tagja és egy ott tartózkodó férfi összeszólalkozott egymással. Szó szót követett a két férfi között, majd dulakodni kezdtek, ám tovább nem fajult a nézeteltérés, legalább is ekkor úgy tűnt. A három ittas vendég az incidens után távozott a bárból, azonban kis idő múlva karókkal és botokkal felfegyverkezve tértek vissza a szórakozóhelyre. Félre nem érthető módon azonnal a vendégekre támadtak és a náluk lévő husángokkal vaktában dobálóztak, illetve ütöttek akit csak értek. Az esetben többen kisebb-nagyobb sérüléseket szereztek. 

Kapcsolódó

Javítóintézetbe kerültek a tinik, akik megverték a miskolci rendőrkapitány-helyettest

A férfit még tavaly augusztusban támadta meg egy 15, egy 16 és egy 17 éves tinédzser Miskolc belvárosában. Összeverték, a mobilját pedig elvették.

A helyszínre érkezett nyomozók sorban hallgatták ki a tanúkat és az alapos adatgyűjtést után alig néhány óra múlva mindhárom elkövetőt azonosították és lakóhelyeiken elfogták őket, majd a helyi rendőrkapitányságra vitték őket.

A nyomozók a 19 éves R. Andrást csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, a 21 éves V. Lászlót csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének, a 20 éves O. Attilát pedig csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. 

A rendőrök a három férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság azóta elrendelt. Velük szemben a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.