Magyarország kiskaput nyitott a V4 turistáinak

2020.09.01. 08:34

A csehek, szlovákok és lengyelek előtt szeptember elseje után is nyitva állnak Magyarország határai. A belépéshez elegendő egy öt napon belüli negatív koronavírusteszt.

Az itteni szállásukat korábban lefoglaló csehek, szlovákok és lengyelek továbbra is bejöhetnek Magyarországra, míg a visegrádi országokban korábban szállást foglaló magyaroknak is elég lesz egy negatív teszt a hazaérkezést követően.

Ezt hétfő  este közölte  a külgazdasági és külügyminiszter.  Szijjártó Péter szerint  többször egyeztettek személyesen Bledben, majd telefonon az éjféltől életbe lépő újabb, a védekezést szolgáló magyar intézkedésekről. Mindezek alapján az a döntés született, hogy a „cseh példát” kiterjesztik az egész V4-re.

Kapcsolódó

A visegrádi országok kifejezetten sikeresen - és egymással szoros együttműködésben - védekeztek a koronavírus első hullámával szemben. Ma is többször egyeztettünk személyesen Bledben, majd telefonon...

A magyar engedékenység nem járványvédelmi megfontolásokból fakad. Az oka egyszerűen az, hogy Andrej Babiš cseh miniszterelnök megkérte Orbán Viktort.

Kapcsolódó

Életbe lépett a koronavírus miatti szigor a határokon

Ideiglenesen a teljes belső határon visszaállította a határellenőrzést a kormány. Külföldiek mostantól nem léphetnek az ország területére, a hazatérő magyarok pedig orvosi vizsgálaton eshetnek át.