Lassan javul Timosenko állapota

2020.09.02. 15:12
További gyógykezelésre szorul, de már nincs életveszélyben.

A politikus a Facebook-oldalán azt írta, hogy "kijött a csaknem két hétig tartó válságos állapotból", de gyógykezelése még folytatódik. Élete lassan visszatér a régi kerékvágásba – fogalmazott. Köszönetet mondott orvosainak, de állapotáról és gyógykezeléséről további részleteket nem közölt - írja az MTI.

Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra pártja szóvivője, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra. Marina Szoroka már akkor elmondta, hogy az 59 éves politikus állapota súlyos, magas lázzal küzd. Később elterjedt a sajtóban, hogy Timosenkót lélegeztetőgépre kellett tenni, ezt viszont utóbb pártja egyik képviselője cáfolta.

Timosenko a 2004-es "narancsos forradalom" egyik vezéralakja volt. 2005-ben, illetve 2007 és 2010 között töltötte be a kormányfői tisztséget Ukrajnában. Később Viktor Janukovics Moszkva-barát elnök idején börtönbüntetésre ítélték az Ukrajna számára előnytelen, 2009-ben Oroszországgal megkötött gázszerződés miatt. 2014-ben, a Janukovics bukását eredményező Majdan-tüntetések nyomán szabadult amnesztiával a börtönből. Pártja, a Haza párt jelenleg ellenzékben van az ukrán parlamentben.