Friderika
10 °C
18 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vádat emeltek az apagyilkos orgoványi kamasz ellen

2020.09.02. 13:32

Emberölés miatt vádat emelt az ügyészség a fiatalkorú fiú, Zoltán ellen. A vád szerint még idén január 24-én éjszaka Orgoványon egy családi veszekedés során egy konyhakéssel többször megszúrta az apját.

A fiú szüleivel és testvéreivel 2018-ban érkezett Magyarországra Romániából. A szülők Orgoványon egy tanyát béreltek és alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztek. 

A vádlottat és testvéreit 2019-ben védelembe vette a gyámhatóság, mert a szüleik rendszeresen italoztak és nem gondoskodtak megfelelően róluk.

A 15 éves fiú egy gyermekotthonba került, ahonnan azonban rendszeresen megszökött. A fiú és édesapja között nem volt szoros a kapcsolat, mert az apa ittasan agresszív volt, időnként feleségét és gyermekeit is bántalmazta.

 

Zoltán, édesanyja hívására a végzetes délutánon látogatóba érkezett szülei tanyájára és az éjszakát is ott akarta tölteni. A késő esti órákban az egész család italozott, aminek során hajnalban a fiú szülei összevesztek és összeverekedtek. 

A fiatalkorú fiú ki akart menni a szobából, de a kijáratnál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Dulakodni kezdtek, ráestek egy asztalra és onnan a földre kerültek. A fiú meglátta a földön az asztalról lesöpört konyhakést, amivel még a földön négyszer hátba, illetve egyszer fejen szúrta a fölötte lévő apját.

A rendőrséget a fiú értesítette telefonon. Az apa halálát a tüdő szúrt sérülése és a vérveszteség okozta, életét az azonnali szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorút a főügyészség emberölés bűntettével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport