Negyedmilliárdos adócsalás miatt előzetesben marad a szegedi képviselő

2020.09.03. 10:40
Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt és társait hosszú nyomozás után vádolták meg adócsalással. Tizenegy gyermeke és felesége mellől vitték el hajnali hatkor a nyomozók.

Kilencven nappal meghosszabbították Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselő előzetes letartóztatását – olvasható a szegedma.hu oldalon. A lap információit Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád megyei ügyészség szóvivője is megerősítette.

Kapcsolódó

Zár alá vették az adócsalással gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő házát

Az ügyészség szerint a kenuvilágbajnok Joób Márton 250 millió forint értékben fogadott be fiktív számlákat.

Az Összefogás Szegedért Egyesület képviselője számlavásárlási ügyek és áfacsalás miatt kelthette fel az adóhatóság figyelmét. A delmagyar.hu értesülései szerint a gyanú az, hogy ő és társai 2013 és 2017 között bűnszervezetben működtettek egy szórólapterjesztésre létrehozott gazdasági társaságot az adófizetési kötelezettség kijátszása céljából. 

A korábbi sikeres sportoló Szeged város család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoka. Az ügy Kecskemétre került, mivel a szegedi büntetőbírók mindegyike elfogultságot jelentett be. 

A 38 éves férfit július 28-án vette őrizetbe a NAV, két nappal később letartóztatták. A családfő miatt felesége és tizenegy gyermeke aggódik. A feleség a Blikknek mesélt az ügyről.

Kapcsolódó

Áfacsalás miatt őrizetbe kerülhetett egy világbajnok kenus képviselő Szegeden

Az Origo szerint százmilliós adócsalás miatt őrizetben a képviselő. Az önkormányzat közleményt adott ki.

Hajnali hatkor jelentek meg a házunknál a nyomozók, majd bilincset tettek Marci csuklójára. Szegény még el sem tudott búcsúzni a 11 gyermekétől. Nekem csak annyit mondott, hogy három nap múlva találkozunk, ennek ellenére a következő egy hétben semmit nem tudtam róla. Később derült ki, hogy a járvány miatt két hétig magánzárkában volt.

A feleség beszámolója kitér arra is, hogy férje letartóztatását a szökés veszélye miatt hosszabbították meg további kilencven nappal, az asszony szerint azonban ez teljességgel kizárt egy nagycsaládos ember részéről.