A sofőr a baleset után kiszállt és véresen odébb állt

D  MI20200904007
2020.09.04. 15:53
Két ember a helyszínen meghalt és többen megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely péntek reggel történt Nyársapátnál

Éppen a megállóban várakoztunk a testvéremmel, akit félrerántottam. Láttam, hogy a másik fiú vérzik nagyon, alá tettünk egy táskát.

Így számolt be a vérfagyasztó történtekről az egyik kisfiú, aki túlélte a balesetet. A Ceglédi Panoráma című lapnak elmesélte, hogy közeli otthonaikból indultak volna az iskolába, ahova busszal járnak Nagykörösre. Ezért várakoztak annyian a megállóban, amikor váratlanul közéjük csapódott egy mikrobusz. 

Én elszaladtam a szomszédokhoz, hogy szóljak, baleset történt. Egy felnőtt volt közöttünk – egy hölgy – a baleset pillanatában, de sajnos ő nem élte túl. A sofőr a baleset után kiszállt, véresen távolabb ment a helyszíntől.

A tragédiában egy anyuka és kilencéves kisfia meghalt, az ő egyik testvére és hasonló korú iskolatársa pedig súlyosan megsérült. Őket mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. A helyszínen a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Országos Mentőszolgálat közös erővel látta el a sérülteket, egy 16 éves fiút és egy 40 éves férfit pedig könnyebb sérüléssel vittek be. 

Kapcsolódó

Egy hétéves kisfiú is meghalt a nyársapáti buszbalesetben

Rengeteg gyerek várt a megállóban, hogy iskolába mehessen.

A balesetet az okozta, hogy amikor egy autó a nyársapáti főútról le akart kanyarodni a buszmegállóval szemközti útra, a mögötte érkező Ford Transit sofőrje ezt későn vette észre, és az ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt. Így egyenesen a gyermekekkel zsúfolt megállóba hajtott. A becsapódás olyan erejű volt, hogy a telibe talált kisfiú 10 métert repült. Vele együtt összesen nyolcan voltak egy csoportban, közülük csak ketten úszták meg karcolások nélkül a szerencsétlenséget. 

 

Borítókép: MTI / Mihádák Zoltán

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport