Nemzetközi vasúti rendőrségi akcióban vesznek részt a magyar egyenruhások

2020.09.04. 11:06
A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) koordinálja 4. Rail Action Week elnevezésű összefüggő vasúti ellenőrzési sorozatot szeptember 7-én.

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében - tájékoztat a police.hu. Valószínűleg életében legalább egyszer közlekedett már gyalogosan, kerékpárral és autóval is vasúti átjáróban vagy pályaudvarok környékén. Nem nagyon kell magyarázni, hogy ezeken a helyeken fokozottan kell figyelmi, hiszen nagy eséllyel történhetnek balesetek. Ennek megelőzése a fő célja a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 4. Rail Action Week névre keresztelt nemzetközi vasúti ellenőrzési akciónak, amely 2020. szeptember 7-én, reggel 7 órától indul és szeptember 14-én, reggel 7 órakor zárul. 

A fokozott ellenőrzés alatt kiemelten figyelik majd a rendőrök, hogy a szabályokat hogyan és mennyire tartják be a vasúti átjárókban a  gyalogosok, a kerékpárosok, a gépkocsivezetők és a mozdonyvezetők. Ezen felül a vasúti szabálysértésekre is nagyobb figyelmet fordítanak, legyen szó a mozgó vonatokra le- és felszállókról, a vasúti biztonsági berendezéseket megrongálókról és minden olyan magatartásról, ami veszélyezteti a biztonságos vasúti közlekedést.