A Szuperkupa-döntő lefújását követeli az MSZP

2020.09.08. 15:59

A koronavírus behurcolásának megakadályozásához elengedhetetlen, hogy a külföldről érkező focistákra és szurkolókra is vonatkozzanak a biztonsági előírások, azonban tőlük még a külföldön végzett tesztet is elfogadják – mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési  képviselője.

Az MSZP ezért követeli, hogy a kormány fújja le az UEFA Szuperkupa-döntőt. Ha ténylegesen a magyar emberek egészsége, védelme a legfontosabb a számukra, akkor nem kérdés, hogy ezt a meccset nem lehet Magyarországon megrendezni – hangoztatta az ellenzéki képviselő.

Az MSZP védelmi csomagot nyújt be a parlamentnek. Ebben követelik, hogy folyamatosan teszteljenek, és hogy a tesztet minden magyar állampolgárnak ingyen végezzék el.

Azt is követelik, hogy akinek az állása veszélyben van, vagy elveszítette, számára a kormány azonnal fizesse ki munkabére 80 százalékát. A munkanélküli ellátást a jelenlegi három hónapról emeljék kilenc hónapra. Követelik továbbá a családi pótlék megduplázását, a 13. havi családi pótlék kifizetését, a nyugdíjak svájci indexálását és a legkisebb nyugdíjak azonnali megemelését – sorolta Bangóné online sajtótájékoztatóján a Puskás Aréna előtt.