Elkaptam-e a koronavírust vagy sem? Kétperces PCR-teszt 31 ezer forintért

2020.09.08. 11:04

Munkatársunk barátjával együtt pénteken tudta meg, hogy egyik ismerősüknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Mivel egy héttel korábban egy házibuliban találkoztak, megriadtak, a kontaktkutatásban viszont nem voltak érintettek, mivel ott azokat vizsgálják, akikkel a beteg a tünetek jelentkezése előtti két napban érintkezett.

Péntek reggel, amikor ismerősük bejegyzését olvasták, mindketten különféle tüneteket fedeztek fel magukon. Egyiküknek be volt dugulva az orra, másikuk nem érzett szagokat és ízeket, ráadásul levertek voltak mindketten. Koronavírus. Vagy megfázás.

Úgy döntöttek, hogy rákeresnek a neten, és elmennek egy közeli fővárosi magánrendelőbe teszteltetni magukat. Telefonon azonnal kaptak időpontot, és mindössze öt percet kellett várniuk a rendelőben, hogy sorra kerüljenek. A legtöbb tesztelőhellyel ellentétben nem az orrukból vettek mintát a PCR teszthez, hanem a szájukon át, garatból. A fejenként kétperces vizsgálat elmondásuk szerint semmilyen kellemetlen érzéssel nem járt, a tesztek darabja 31 ezer forintba került.

Az eredmények már másnap, szombat este kilenckor megérkeztek e-mailben. Mindkettő negatív lett.

lelet1.png