Vidnyánszky Attila: Mind a civil, mind a szakmai világból annyi támogatás érkezik, hogy ezt muszáj végigcsinálni

2020.09.08. 11:55

Nehezen viseli a jelenlegi időszakot, de annyi támogatást kap, hogy úgy érzi, muszáj végigcsinálnia –  fogalmazott a Mandinernek a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi kuratóriumának az elnöke. Az interjúban arról is beszélt, hogy néhány nappal ezelőtt, amikor leült az egyetem vezetőségével, leszögezték, az a legfontosabb, hogy rendben elinduljon a tanév, ehhez képest elvileg most nincs ehhez elég tanár.

Elárulta azt is, hogy még nem próbált meg bejutni az egyetem épületébe, mert

nem akar provokálni. 

Úgy látja továbbá, a szakmai párbeszédet akadályozza, hogy minden a politikai térben zajlik, ám ezt a diákok – akik, tetszik vagy sem, eszközök – nem akarják látni. Szerinte az SZFE-ügy egy olyan szalmaszál, amelybe az ellenzék bele tud kapaszkodni. 

Számomra egészen döbbenetes és megható, ki mindenki jelzi a szolidaritását. Nagy öregek telefonálnak, támogatnak. Egyedül ezt nem is bírnám, ha nem éreznék ekkora társadalmi támogatottságot a hátam mögött. (...) Mind a civil, mind a szakmai világból annyi támogatás érkezik, hogy ezt muszáj végigcsinálni.