Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Koronavírus: 411 új megbetegedés és két halott az elmúlt 24 órában

HUS 1566
2020.09.09. 08:44

Még 411 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt 24 órában, ezzel 9715 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 628 fő, 3984-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5103 fő. 44 százalékuk, és az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultaknak pedig 42 százaléka budapesti. jelenleg 221 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása - hívták fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu oldalon.

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért  ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Felhívták a figyelmet, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését.

(Borítókép: Index)