A ruhatárban is tanítanak az órákon kötelező maszkviselést bevezető dunakeszi gimiben

2020.09.09. 14:55 Módosítva: 2020.09.09. 14:59
A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium idén a tervezett 16 osztály helyett 22-vel vágott neki az idei tanévnek, ami komoly helyhiányt okoz intézményben. Ehhez képest a másfél méteres távolságot is meg kellene tartani, és még a tornatermük is beázik. Megszólalt az iskola igazgatója.

A tanórákon is kötelezővé tették a maszkhasználatot, mind a tanárok, mind a diákok számára a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban. Erre leginkább azért volt szükség, mert az iskolában a folyosókon, illetve a tantermekben fizikai képtelenség megtartani a másfél-két méteres védőtávolságot.

Az intézményben az egyik ruhatárat is kénytelenek voltak tanteremmé alakítani a megnövekedett tanulói létszám miatt, ugyanakkor „ez teljesen kulturált körülményeket biztosít a tanuláshoz. A ruhatárat ezzel egy időben áthelyeztük” – árulta el az iskola igazgatója az Indexnek.

Nyíri István szerint a zsúfoltság fő oka, hogy kiindulva az akkori lakosság igényeiből, az intézmény 1990-es átadásakor még 16 osztálynak épült. Ám a környező településekhez hasonlóan azóta Dunakeszi lakossága is megduplázódott, így egyre nőtt az igény a diákok befogadására. A kimagasló létszám annak is köszönhető, hogy a Radnóti Miklós Gimnázium az ország legjobb középiskoláinak első harmadában található. 

Az intézményben évek óta a sportcsarnokuk állapotával is küzdenek, főleg a tető beázása miatt. A nyáron a nagyobb esőzések alatt befolyt a víz, az elmúlt hónapokban azonban megindult a javítás, amelyhez hasonlóra már januárban is sor került. 

Ez egy ideig használhatóvá teszi a sportcsarnokot a testnevelésórák számára is. Nagyon reméljük, hogy az évek óta várt felújítási munkálatok végre megkezdődnek, melynek forrása egy KEHOP-os pályázat. A megnövekedett igények kielégítésére az elmúlt években többször felmerült a gimnázium bővítésének lehetősége. Ebbe az irányba már komoly lépések is történtek, de a beruházás még várat magára

– tette hozzá Nyíri István.

Az iskolaigazgató elmondta, a gimnáziumban igazolt koronavírussal fertőzött diák, illetve tanár eddig nem volt. Amennyiben a vírus megjelenne, ők is követik az EMMI által számukra előírt protokollt.

Kapcsolódó

Szigorították a járványügyi szabályokat az iskolákban

Kiegészítette az oktatási intézményekre vonatkozó intézkedési tervet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.