Ellenzéki operatív törzset állítana fel a Momentum

2020.09.10. 13:25 Módosítva: 2020.09.10. 17:47
A Momentum ellenzéki operatív törzset javasol, az LMP azonban továbbra sem érzi képzett epidemológusnak vagy infektológusnak magát

A Momentum szerint az olyan nemzeti sorskérdésben, mint amilyen a koronavírus-válság, közösen kell az ellenzéknek fellépnie. Az ellenzéki párt ezért azt javasolja, hogy a magát demokratikusnak nevező ellenzék együtt állítson fel egy 

ellenzéki operatív törzset. 

A tervek szerint a résztvevők egységesen, közösen tesznek majd javaslatokat a kormánynak a járványkezelésre, és közösen fogalmaznak meg kritikát az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről. Emellett országos szintre emelnék azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban látnak. Az új, ellenzéki operatív törzs országos kezdeményezéseket, adománygyűjtéseket is indítana a jövőben.

A Momentum úgy tudja: Karácsony Gergely és Jakab Péter már támogatásukról biztosították a kezdeményezést, és ott lesznek az ellenzéki egyeztetésen. 

Az LMP társelnökei levélben reagáltak a Momentum kezdeményezésére. A levélben többek közt ez áll:

(...) meglátásunk szerint az elmúlt hónapokban pont az volt a legnagyobb probléma, hogy a kormány a legtöbbször politikai, és nem tudományosan megalapozott szakmai döntéseket hozott a víruskezelés kapcsán. Óva intenénk az ellenzéket attól, hogy ugyanezt tegye, és partnerei legyünk a Fidesznek abban, hogy politikai kérdést csináljunk egy olyan kérdésből, ahol pont az ellenkezőjét kéne tenni. Nekünk még az idei év se volt elég arra, hogy képzett epidemológusnak és/vagy infektológusnak érezzük magunkat, ezért szigorúan tudományos kérdésekben továbbra sem tervezünk megszólalni.