Saját fiát szúrta le egy férfi Abdán, hat és fél évet kapott első fokon

2020.09.10. 18:42

Végigzokogta a tárgyalást az a 79 éves férfi, aki 2018 októberében szúrta le saját fiát egy vita hevében. A férfi beismerte tettét, de azt nem, hogy ölni akart. 

A tegnapi, Győrben tartott tárgyalásról a Kisalföld számolt be, a vádlottak padján egy 79 éves abdai férfi állt megtörten. Az édesapa még két évvel ezelőtt, 2018 októberében követte el a gyilkosságot, miután 51 éves fiával összevesztek otthonukban. A vita addig fajult, hogy az apa hasba szúrta a fiát, aki belehalt sérüléseibe. 

Nem akartam megölni, a gyerekem volt, a mindenem, olyan büszke voltam rá

– mondta könnyeit törölve a vádlott, aki azért haragudott a fiára, mert nem csinált vacsorát. Mielőtt összevesztek volna, az édesapa felhívta másik gyermekét, hogy próbáljon hatni a testvérére, aki részeg és durva. 

Később az apa kenyeret szelt a konyhában. A fia utánament, mire az apa szúró mozdulattal hastájon találta. A sebesült összeesett, a vádlott pedig kétségbeesetten hívta a mentőket, és a telefonos tanácsokat követve próbálta a fiát megmenteni – írja a portál. Az 51 éves férfi a műtétek ellenére másnap elhunyt. Az apa védője elmondta, hogy bár a vád emberölés, az abban leírtak is közelebb állnak a halált okozó testi sértéshez. Az ügyész úgy reagált: bár egy tragikus és végtelenül szomorú esetről van szó, félre kell tenni az érzelmeket, és objektíven kell állást foglalni. 

A bíróság végül hat év hat hónapra ítélte az édesapát, melybe beszámítják a házi őrizetben töltött napokat (négy nap számít egy börtönben letöltött napnak – a szerk.), jó magaviselettel a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után szabadlábra bocsátható. Az ügyész három nap gondolkozási időt kért, a védelem fellebbezést nyújtott be téves, eltérő minősítésért és enyhítésért. Másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik az eljárás, a jogerős ítéletig az apa bűnügyi felügyelet alatt áll.

– áll a bírósági tudósításban. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport