Tizennnyolc évre ítélték B. Rolandot, a borsodnádasdi gyilkost

2020.09.10. 15:49

Csütörtök délután kihirdetett döntésében a Debreceni Ítélőtábla 18 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a borsodnádasdi gyilkos néven elhíresült B. Rolandra.

„A vádlott tisztában volt azzal, hogy az eszméletlen, élő sértettet helyezi el a vízzel teli aknába és ezzel a lány fulladásos halálát okozza. Tettével a nyomokat akarta eltüntetni. Nemcsak belenyugodott a lány halálába, hanem kívánta is azt. Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott alkoholt fogyasztott és „herbálozott”, a cselekménye a település nyugalmát megzavarta illetve, hogy a sértett megbízott a vádlottban”, szól az Ítélőtábla közleménye.

A férfi 2017 szeptemberében csalta barátnőjét, Csengét az erdőbe. Az éjszaka közepén többször is bántalmazta, majd az eszméletlen lányt fejjel lefelé beledobta a vízaknába. Ruháit elrejtette, majd másnap a település lakosságával együtt a lány keresésére indult. Egy hét múlva kapták el.

Tavasszal hatalmas port kavart az elsőfokú ítélet. Ebben a Miskolci Törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés miatt hozott ítéletet, amely arra jutott, hogy a kiskorú sértett eszméletlenséget okozó bántalmazásában kétséget kizáró módon nem bizonyított a vádlott büntetőjogi felelőssége.

A törvényszék akkor elfogadta a vádlott állítását, miszerint a sértettet már eszméletlen állapotban találta, és úgy gondolta, hogy meghalt. Mivel félt, hogy esetleg őt okolják majd a haláláért, úgy döntött, megpróbálja eltüntetni a testet. Ennek érdekében Csengét egy közeli vízelvezető aknához vitte, és abba fejjel lefelé beledobta. Az eszméletét vesztő lány belefulladt a vízbe.

Szeptember 2-án, a Csenge halálának harmadik évfordulóján a Debreceni Ítélőtáblán sorsfordító tárgyalás zajlott. Az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt vádolta meg a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ügyésze. A mostani ítélet ennek az álláspontnak adott helyt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport