476 fővel nőtt a fertőzöttek száma, 5571 az aktív eset

DBZOL20200827004
2020.09.10. 08:49 Módosítva: 2020.09.10. 08:49

476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 10 191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 630 fő, 3990-en pedig már meggyógyultak – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

 Az aktív fertőzöttek száma 5571 fő.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten és Pest megyében összesen 2422, míg vidéken 3142 fertőzött van. Hatósági házi karanténban 25 043-an vannak, és összesen 505 585 mintavétel történt. 

Eddig Magyarországon összesen 10 189 ember fertőződött meg koronavírussal, ebből meggyógyult 3990 fő, és 628-an elhunytak.

Kép: koronavirus.gov.hu
Kép: koronavirus.gov.hu

Székesfehérváron egyébként a Vasvári Pál Gimnáziumban egy egész osztály és öt tanár van karanténban.

A koronavírus komoly hatással lehet a futószezonra is

Szerdán az egri felnőtt férfi-kézilabdacsapat Facebook-oldalán közölte a hírt: beigazolódtak a félelmeik, a csapatból hat játékos koronatesztje lett pozitív. A magyar női birkózóválogatottat sem kímélte a vírus

A víziközmű-szolgáltatók közben felkészültek a járvány újabb hullámára. Magyarországon a csapvíz – a szolgáltatók szerint – kiváló minőségű és bátran fogyasztható.

Magyarországon közben kisebb pánik kezd kialakulni, hiszen ilyen sokan eddig még nem jelentkeztek, hogy teszteltetnék magukat koronavírusra. 

A kórházak pedig egységesen nem fogadnak látogatókat, ez jövő hét keddtől lép életbe, akik pedig a BKK járataival közlekednek, ha nem hordanak maszkot, fizethetnek

Nem így a Volánbusz és a MÁV járatain: maszk nélkül fel sem engedik az utasokat a járművekre. 

Külföldi kutatások egyébként azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy az elhízás milyen kapcsolatban lehet a koronavírus-fertőzés súlyosra fordulásával, és nagyon valószínű, hogy a kettőnek van köze egymáshoz

A fertőzés egyébként világszerte 188 országban és régióban van jelen, a halálos esetek száma pedig csütörtök reggel több mint 902 ezer volt

Szerdán Olaszországban nőttek nagyot a számok. A járvány halottainak és az intenzív osztályokon kezelt betegek száma egyre nő, és továbbra is többségben harminc év alattiak a regisztrált fertőzöttek.

Angliában is szigorítanak: jövő héttől hat főben korlátozzák azoknak a számát, akik épületekben és szabadtéren összegyűlhetnek, miután az utóbbi napokban jelentősen emelkedett az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma.

Közben felfüggesztették brit–svéd tulajdonban lévő az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután az egyik tesztalanynál súlyos egészségügyi probléma lépett fel. A beteg várhatóan meggyógyul.

(Borítókép: Védőruhába öltözött mentők egy koronavírussal fertőzött beteg szerepét eljátszó statisztát hoznak hordágyon a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelõ Kútvölgyi tömbjében Budapesten 2020. augusztus 27-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)