Robbantani akart a budapesti áruházban, hogy az emberek betartsák a koronavírus miatt elrendelt távolságot

2020.09.10. 15:37

Meglehetősen szélsőséges eszközzel akarta betartatni a távolságtartási és a létszámstop-rendeleteket egy férfi a koronavírus okozta járványhelyzetben.

A Fővárosi Főügyészség közleményében számol be arról az esetről, amelyben egy férfi egy budapesti áruházban levők számának csökkentését egy rendőrségnek küldött fenyegetéssel akarta elérni. Egészen pontosan azt mondta, hogy ha az egyenruhások nem intézkednek, az áruházban lévők közé Molotov-koktélt fog dobni. Az ügyészség vádat emelt a robbantással fenyegető férfi ellen, és letöltendő börtönbüntetést indítványoz. 

A főügyészség beszámolójából kiderül, hogy egy 54 éves férfi 2020. április 23-án, a reggeli órákban felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, majd elmondta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak. Ez egy igazi, szorgalmas állampolgári kötelesség volt az úrtól, ám a folytatás korántsem volt ilyen. A férfi délután ismételten telefonált, mert szerinte továbbra is sokan voltak a bevásárlóhelyen. A második hívásnál már azzal fenyegetett az úr, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov-koktéllal ő fogja megszüntetni az általa kifogásolt helyzetet. A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal becsmérlő mondatokat írt. 

A rendőrök még aznap elfogták a férfit, a XIII. kerületi nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki.  Az úrnak fenyegetés és falfirkálás miatt is felelnie kell.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport