Túl a sövényen: megszökött két kenguru a miskolci állatkertből

2020.09.10. 14:42

Ne lepődjön meg, ha valamelyik miskolci körforgalomban egy kengurut kell átengedni a gyalogos átkelőhelyen, a városi állatkert ugyanis kiadott egy közleményt, amely szeptember 10-én hajnalban megszökött két erszényes. 

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark felhívása szerint az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét és a közeli erdős, ligetes részen lehet, eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli. 

Megkeresésünkre Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elárulta, hogy a két szökevényből az egyiket már rögtön az állatkert területén belül megtalálták. – A másik állat egyelőre nem került befogásra, ebben az állatkert kérte a rendőrség segítségét – mondta a sajtóreferens, hozzátéve, hogy a rendőrök nem keresik az elcsatangolt állatot.

Az állatkert munkatársai viszont annál inkább, és az egész várost arra kérik, hogy amennyiben látja valaki a 60-70 centiméter magas, szürkés színű, közepes, ülő kutyára hasonlító állatot, akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet a következő elérhetőségek egyikén: +36 30 510 7093; +36 30 339 6544 (Főápoló) vagy az állatkert központi számán + 36 46 332 121.

Kérik továbbá a Csanyik környékén kirándulókat, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Felhívták az autósok figyelmét is, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.