Lecsaptak a kábítószert árusító üzletre Budapesten

2020.09.11. 15:59

Alighogy megnyitott, már le is húzhatta a rolót Magyarország első cannabisvirágot árusító boltja – adta hírül a Police.hu. Az üzlet ezzel hirdette magát, úgyhogy túl nehéz feladatot nem adott a nyomozóknak.

A hatóságok hatalmas erőkkel szálltak ki a budapesti Kertész utcai helyszínre: az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a NÉBIH és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is részt vett.

Az üzletben tartott házkutatás során csaknem négy kilogramm szúrós szagú, zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszíni teszt szerint az anyag THC-tartalmú kábítószer volt, ezért az egészet a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába vitték, ahol az előzetes vegyész szakértői vélemény is megállapította róla, hogy kábítószernek minősül.

A hatóságok a kutatás során lefoglalták az üzlet 20 perc alatt keletkezett csaknem 400 ezer forintos bevételét is.

A rendőrök az üzletből 15 vásárlót mintavétel céljából előállítottak, akik közül 12 embernek lett pozitív az eredménye különböző kábítószerek fogyasztása miatt. A VII. kerületi rendőrkapitányság az üzlet két tulajdonosa ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Közleményükben hangúlyozzák, hogy

Magyarországon a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás bűncselekménynek minősül, zéró tolerancia van, ezekkel szemben a rendőrség minden esetben fellép.