Távozott az Oktatási Hivatal éléről Gloviczki Zoltán

2020.09.11. 20:04

Távozott az Oktatási Hivatal (OH) éléről Gloviczki Zoltán, a megbízott vezető jelenleg Brassói Sándor – vette észre a Magyar Hang. A Magyar Közlönyből kiderül, hogy a miniszterelnök más feladatot szánt az OH távozó vezetőjének: szeptember 1-jétől 2025. agusztus 31-ig terjedő időtartamban Gloviczki Zoltánt az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektori teendők ellátásával bízta meg.

A Magyar Hang megkereste a katolikus főiskola új rektorát, hogy mi vezetett a távozásához, illetve pontosan mikor jött el a hivataltól. Gloviczki Zoltán elmondta, hogy augusztusban még az Oktatási Hivatalban látta el feladatát, ahogy a megbízása engedte, azaz szeptember 1-jétől dolgozik rektorként. A Magyar Hang arról is kérdezte, hogy van-e összefüggés az SZFE-üggyel, valamint hogy mi a véleménye az egyetem körüli botrányról, de Gloviczki szerint utóbbi kérdés nem tartozott a beszélgetésükhöz,

Arra pedig nemmel válaszolt, hogy távozása összefüggésben van-e esetleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli vitákkal.