Még néhány napig örülhetünk a melegnek, aztán jön a lehűlés

2020.09.13. 16:40

Hőséggel indul a következő hét, többfelé harminc fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A hét második felében viszont hidegfront érkezik, így a maximumok inkább húsz fok körül alakulnak majd. Szombaton a leghidegebb órákban helyenként egy fokig is lehűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, kedden és szerdán többnyire derült vagy kissé felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A legmagasabb hőmérséklet 27–33 fok között valószínű.

Csütörtökön több-kevesebb napsütés mellett egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 11–17 fok várható, napközben 26–31 fokig melegszik a levegő, ám nyugaton és északon helyenként csak 24 fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken több órára kisüt a nap. Egyes helyeken előfordulhat zápor, zivatar, nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb hőmérséklet 17–22 fok között valószínű.

Szombaton napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A csúcshőmérséklet 18–23 fok között alakul.

Vasárnap a hajnali pára, illetve ködfoltok megszűnése után időszakosan kisüt a nap, csapadékra nincs kilátás. Napközben 21–26 fokig melegszik a levegő.