Döbbenetes balesetet rögzítettek a közúti kamerák az az M3-as felhajtójánál

2020.09.14. 17:26 Módosítva: 2020.09.14. 18:49

Egészen döbbenetes balesetet rögzített a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi hálózaton található kamerarendszere az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában pénteken.

Az M25-ösről az M3-as autópályára hajtott fel egy utánfutót vontató pick-up, amelynek a 67 éves sofőrje az M3-asra felhajtó ág végén hirtelen az összes létező KRESZ-szabálynak ellentmondva elegánsan megfordult, majd menetiránnyal szemben haladt.

Egy személyautónak – amelyben egyébként négy gyermek és két felnőtt utazott – nem volt esélye, nem tudta kivédeni az ütközést, és nagy erővel becsapódott a szabálytalanul közlekedő járműbe. Az ütközés erejétől a pick-up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott, csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt újabb baleset.

A csomópontban minden szükséges jelzés adott volt: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtóág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A felvételeken jól látszik a balesetet okozó jármű mozgásából, hogy egy ideig szabályosan haladt a felhajtóágon, de annak M3-as autópályába való csatlakozásánál meggondolta magát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport