Gizella
9 °C
14 °C

Jelentős késéssel járnak a vonatok több vonalon

2020.09.14. 07:41

Több vonalon is késnek a vonatok hétfő reggel: a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Pusztaszabolcs és a Budapest–Dunaújváros vonalon akár 20–100 perccel is nőhet a menetidő – közölte az MTI a Mávinform közlésére hivatkozva.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon hajnalban Sülysáp és Újszász között nem közlekedhettek a vonatok felsővezetéki hiba miatt. A hibát azóta elhárították, de a torlódások miatt továbbra is hosszabb a menetidő 30–40 perccel, a Szolnokról érkező vonatok esetében 80–100 perccel.

A Budapest–Pusztaszabolcs és a Budapest–Dunaújváros vonalon utazók 20-30, esetenként 40 perccel hosszabb menetidővel számoljanak. Hajnali üzemkezdetre a kivitelező nem fejezte be időben a munkát, emiatt a Kelenföld–Háros–Nagytétény–Diósd közötti szakaszon egy ideig nem közlekedhettek a szerelvények. Azóta már ott is újraindult a forgalom, de a biztosítóberendezés hibája miatt a vonatközlekedés lelassult, hosszabb menetidővel kell számolni a reggeli órákban.

FRISSÍTÉS: 6:15-től ismét közlekednek a vonatok a vonal teljes hosszán, de a vonattorlódások miatt továbbra is hosszabb...

Közzétette: MÁVINFORM – 2020. szeptember 13., vasárnap