Húsz ember ellen emeltek vádat a ráckevei tömegverekedés miatt

2020.09.14. 11:12

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen, akik részt vettek tavaly a ráckevei tömegverekedésben, amelyben többen súlyosan megsérültek – tájékoztatta a megyei főügyész az MTI-t.

A két család között azért alakult ki konfliktus, mert az egyik család egyik tagja rosszul lett egy tudatmódosító szertől, amit a másik család egyik tagjától kapott. Emiatt a gyengélkedő férfi családjának több mint tíz tagja vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel megjelent a másik család házánál.

Amikor ezt megtudták, a fenyegetett család környéken lakó tagjai is felfegyverkeztek, és majdnem húszan a helyszínre siettek. Az utcán a két csoport között tömegverekedés alakult ki, amelynek az vetett véget, hogy a fegyverként használt tárgyak miatt több súlyos és életveszélyes sérülés történt.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen, többek között súlyos, élet elleni bűncselekmény – emberölés kísérlete, életveszélyt okozó, valamint súlyos testi sértés kísérlete –, továbbá többszörösen minősített garázdaság, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat.  • Hírek
  • Babaváró hitel