Az ittas vezetés veszélyeiről szól idén a Biztonság Hete

2020.09.15. 15:21

Hétfőtől szombatig rendezi meg az idei Biztonság Hetét a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, ezúttal a járványhelyzet miatt online platformokon.

Európában a közúti balesetek mintegy negyedét alkoholfogyasztás okozza. Bár 2015 és 2019 között Magyarországon az ittasan okozott balesetek aránya folyamatosan csökkent, idén ez a tendencia nem folytatódott. A koronavírus-járvány okozta gépjárműforgalom mérséklődésével arányosan csökkent a közúti balesetek száma, ez azonban nem jellemző az ittasan okozott balesetekre, melyek aránya 16,3 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest.

Untitled-1
Fotó: mabisz.hu

A Biztonság Hete célja, hogy akciókkal hívják fel a gyerekek figyelmét a biztonságra és a balesetmegelőzésre. A Mabisz idén képregénnyel szemlélteti a 9–14 éves korosztálynak a fiatalok buli utáni ittas vezetésének kockázatait, a középiskolásoknak pedig online társasjátékot készítettek, amivel a biztosítási ismereteket és az önismeretet kívánják fejleszteni.