Mentősökre támadt részegen egy pécsi férfi, mert nem akart maszkot viselni vizsgálat közben

2020.09.15. 09:52

Egy ittas férfi segítségére siettek Pécsett a mentősök, de ő nem hálálta meg jó szándékukat: már a mentőautóban ültek, de a részeges beteg nem volt hajlandó maszkot viselni. Pedig az ápolók többször is szépen kérték, végül a férfi a mentősökre támadt a szabályok betartása helyett. 

A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittasan rátámadt a neki segítő mentősökre – derül ki az ügyészség közleményéből. Az eset még 2020 áprilisában történt, a délutáni órákban egy részeg férfi segítségére siettek a mentősök Pécs egyik sétálóutcájában. Felsegítették a földön fekvőt, majd a mentőautóba ültették, ahol a járványügyi helyzetre tekintettel természetesen maszkot adtak a „bajbajutottnak”. A vizsgálat azonban korántsem volt olyan egyszerű: a járványügyi helyzet dacára megtagadta a maszkviselést a beteg, sőt, az egyik mentősre támadt, többször állkapcson ütötte. A mentősök lefogták a részeget, és rendőri segítséget kértek. A férfi akár öt évet is kaphat. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla