Villanyszámla az egekben: pár nap alatt 37 ezer kilowattórát mutatott egy dunakeszi lakos villanyórája

2020.09.15. 08:55

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett egy Dunakeszin élő nőnek egy több mint egymillió forintos áramszámla az ötven négyzetméteres lakására. A nő a Blikknek elmesélte, hogy szerinte mi is lehet a bibi. Egyszer egy számlát elfelejtett befizetni, így kikötötték nála az áramot. A 17 ezres elmaradást kiegyenlítette, és rögtön helyre is állt a szolgáltatás. Új villanyórát kapott, a cikk alapján „egyedi darabot”: míg reggel 16 ezer kilowattórát mutatott a számláló, estére már 26 ezerre ugrott. A villanyóra nem aprózta el, pár nappal később – épp az éves számlaleolvasáskor – már 37 ezer kilowattórára szökkent.

Mikor megérkezett az egymilliós csekk, a nő nem sokáig hüledezett, inkább telefonált az Elmű központjába. A cég munkatársai készségesen kiszálltak, megállapították: nincs külsérelmi nyom a készüléken, majd elvitték kivizsgálásra.

Hetek múlva megérkezett a jegyzőkönyv: az óra hiteles, semmi baja nincs. 

A szolgáltató azóta húszezer kilowattórát elengedett, de még így is ötszázezres tartozást tartanak számon a nő elmondása szerint. A lap kereste az Elműt is, de egyelőre nem reagáltak, hogy valójában kinél történhetett a hiba.

Arról sajnos nem szól a cikk, hogy vannak-e testvérei a villanyórának.