Bangóné: emberkísérlet lesz a Szuperkupa-döntő

Az európai Szuperkupa-döntő ügyében Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökéhez fordult Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője. Az ellenzéki képviselő az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy maga az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nevezi „emberkísérletnek” a jövő heti meccset, amelyet „az Orbán-kormány beleegyezésével rendeznek meg”.

Emlékeztetett: az MSZP a járványhelyzet miatt több hete követeli, hogy nézők nélkül rendezzék meg a találkozót, de az UEFA és az MLSZ hajthatatlan. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy arról kérdezi Csányi Sándort, egyetért-e egy olyan rendezvény megszervezésével, amelyen „a magyar embereket és a külföldi szurkolókat is emberkísérletnek vetik alá”. A képviselő kíváncsi arra is, hogy milyen biztonsági intézkedések lesznek a mérkőzésen, és vállalja-e az MLSZ a felelősséget, ha mérkőzésen kapja el valaki a koronavírust.

A szocialista politikus továbbra is sürgette a tömeges, ingyenes tesztelést a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében. Azt javasolta, hogy a maszkhasználat elmaradása miatt befolyó bírságot is fordítsák erre a célra.

Az európai Szuperkupa-döntőt jövő csütörtökön rendezik meg Budapesten.

Az oldalról ajánljuk

  • Sport
Mesternégyes: a női röpiválogatott kijutott az Európa-bajnokságra

Ezúttal nemhogy pótselejtező nem kellett, hanem két körrel a vége előtt, a negyedik fordulóban bebiztosította helyét a csapat.

május 14., 20:26

  • Belföld
Állatrendőrség alakulhat, az állatvédők többsége támogatja

Hamarosan online konzultáció is indul a kérdésről.

május 14., 19:22

  • Sport
Valter Attila kivívta a mezőny tiszteletét

A magyar kerékpáros beszélt az elmúlt évek megpróbáltatásairól is.

május 16., 11:28

  • Sport
Eb-bronzérmes lett a magyar csapat szinkronúszásban

A válogatott először szerzett érmet világversenyen.

május 15., 11:50

  • FOMO
Az örök vadászmezőkre távozott Norbi, a szibériai tigris

Matuzsálemi kort ért meg a fővárosi állatkertben.

május 14., 16:33