Elítélték a heroinkereskedőket

2020.09.16. 21:25

A bíróság részben ítéletet mondott abban az ügyben, amelyben hat embert vádolnak kábítószer-kereskedelem bűntettével – adta hírül a Fővárosi Törvényszék. A történet elég szövevényes, mert az elsőrendű vádlotton túl másod-, harmad- és negyed-, illetve ötöd-, valamint hatodrendű vádlottai is vannak az eljárásnak. A vád szerint az elsőrendű vádlott heroinkereskedelemmel foglalkozott Budapesten.

Az ügyészség tájékoztatása szerint egy budapesti férfi heroinnal kereskedett, amit továbbadott más dílereknek, akik szintén továbbadták azt újabb kábítószer-kereskedőknek.

Az úgynevezett előkészítő ülésen az ügy másod-, ötöd- és hatodrendű vádlottjai beismerték bűnösségüket, ezzel együtt lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. Így a törvényszék a másodrendű vádlottat 5 és fél év börtönbüntetésre, az ötöd- és hatodrendű vádlottakat pedig 2-2 év – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet utóbbiak esetében jogerős. A másodrendű vádlott esetében az ügyész súlyosítást kért. A további másik három vádlott ügyében az eljárás novemberben folytatódik.

Kapcsolódó

Lottózóban árulták a kábítószert

Több mint egy kiló drogot és több százezer forintot foglaltak le a rendőrök az üzletben.  • Tippek
  • Hírek